Žena

Danas mi je jedan stariji gospodin, kog inače srećem svaki dan rekao nešto lepo… To bi otprilike bilo ovo: „Zoko svaki dan se pitam, koliko anđela li je dežuralo dok su tebe stvarali? Imaš sve, sve što žena treba da ima, i lepotu i stas i pamet… Sve! „
Ja sam od onih žena što se zbuni kad dobije kompliment. Zahvalim se… Uvek kažem hvala… Ali svaki put osećam i neku neprijatnost, da se možda nisam dovoljno fino zahvalila… Sad se setih toga i poželeh da napišem nešto o ženama… O svim divnim ženama koje hodaju ovim svetom… O svim ženama koje se bore protiv života… O silini miliona žena koje su nevidljive i o kojima možda niko ne misli… O ženama u čijim očima se krije čitav jedan svet… Svet dubok, dublji od najdubljeg okeana.
Pogledajte svaku ženu koja prođe pored vas. Samo jedan dan to uradite… Pogledajte svaku ženu u oči i pokušajte da otkrijete njen svet, njen život… Otvorite svoje oči i svoje srce i posmatrajte… Vidite onu ženu što žuri da stigne na autobus… Kuda ona žuri? Možda kući u svoj zatvor. Žena puna besa, koja treperi strahom i pokazuje osmeh očajanja… A ova… Ona daje sve za ljubav. Svoje srce poklanja do kraja… Sve za svog čoveka i njegovu ljubav. Ova u lepršavoj haljini, zar vam se ne čini kao da njena duša pleše dok prolazi pokraj vas… Deluje smireno a vidite da se bori protiv svojih instikata… Vidite da bi sad i ona zaplesala tu pored vas… Vidite vedrinu u njoj i optimizam koji bi pobedili sve oluje. I ova sa knedlom u grlu, što je zbog svog ponosa izgubila sreću… Pogledajte sve te žene… Žene divne, koje vas obuhvate pogledom ljubavi, oko kojih je sve šareno i veselo… Žene koje ništa ne može zaustaviti, jer veruju da ništa nema tu moć, da je sva snaga u njima… Žene koje su isplakale suza i suza, čekajući, nadajući se da će doći neko ko će im stati na kraj… Neko ko će obrisati njihove oči i zaustaviti njihove suze… Pogledajte sve te žene i pogledajte svoju ženu… Čujete li krik njene duše ? Obrišite te suze… Zaštitite je… Borite se za nju… Utešite je… Ohrabrite je… Brinite za nju… Ne ostavljajte ženu samu na ivici ludila da vene ako je volite… Čuvajte je… Štitite… Svakog jutra vi u njenim očima probudite sunce… To sunce će sijati ceo dan za vas i obasjavati sve oko sebe… Ono što probudite u ženi, ona će vam mnogostruko vratiti. Ako volite svoju ženu, budite samo dobro u njoj… Negujte je, mazite…  Budite njena zvezda, jer ona je vaše sunce… Žena je svetlost, ljubav, nada.. Budite muškarac koji voli i poštuje ženu! Budite pravi muškarac!
sunce zoja žena svetlost život
Advertisements

3 thoughts on “Žena

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s