Pravilo3 x P

-Poštovanje je osećanje koje imamo prema nekome ili nečemu… To jest uvažavanja, prihvatanja, podrška itd
-Poverenje… Hm… Pa, to je jedna od najvažnijih stvari u životu. Gubitak istog znači razočarenje u određenu osobu. Toliko da u nekim slučajevima dolazi do padanja u apatiju a ne retko može i doći do teške depresije ako se radi o nekome bliskom…
-Prijateljstvo je pozitivan odnos između dvoje ili više ljudi, koji osećaju međusobnu simpatiju i poverenje. Osobe u prijateljskom odnosu se nazivaju “ prijatelj “ ili “ prijateljica „. Pojam se uobičajeno odnosi na osobe koje nisu u porodičnoj vezi.
Prijateljstvo se temelji na ljubavi, poverenju i međusobnom uvažavanju.
DEFINICIJA LJUBAVI ( možda..)FORMULA:
Atom jedne duše + atom druge duše + mešavina atoma sreće i želje – ikakvih katalizatora = ljubav. DEFINICIJA: Iskrenost, poverenje, ulaganje, verovanje, razumevanje. Bez iskrenosti i sa najmanjom trunkom laži ne može se ostvariti poverenje. Ko god pomislio „“Pa ok, slagao sam malo pa šta? Slagao malo??? Svi mi težimo tome da ljubav mora da bude iskrena, da postoji razumevanje. Da svakog od nas manje zaboli najveća istina, nego li najmanja laž. LAŽ JE NAJGORA STVAR U VEZI.
Značiii………. DEFINICIJA LJUBAVI – BUDI UVEK ISKREN. Sve ostalo dolazi samo po sebi. Ove tri stvarčice na slovo „P“ su jako važne za svaki odnos… Jer ako nas neko ne poštuje, ne poštuje naše izbore, želje, misli, osećaje… Ako ne možemo imati poverenja u tu osobu da će biti uz nas u svakom trenu i u dobru i u zlu i da će nam pružiti ruku kada tonemo… Ako nam taj neko neće biti prijatelj kada nam je teško i razumeti nas, pružiti podršku , saosećanje… Čemu sve? Šta je to? Čemu sve ako nema poverenja i nema emotivne podrške (naravno bez straha od osude) Stvar je u tome što ljudi olako sve doživljavaju i lako gube sve to. Na svakom odnosu treba raditi i negovati ga… Ali bez ove tri stvarčice… Sve je ništa!
postovanje-poverenje-prijateljstvo-zoja-zivot
Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s