Kafana

Kafana, za stolom u uglu, sede njih dve, jedna trezna, druga mrtva pijana. Obično izaberu tako neki položaj da imaju preglednost cele kafane, i da vide ko ulazi a ko izlazi. Inače su koleginice, srećom sutra ne rade. Pijana ustaje, pleše, maše rukama, priča sa svima… Popila je već litar belog vina. Ova trezna sedi i pije čaj. Pijana se umorila, seda i ona. Trezna kao da je jedva dočekala i započinje svoj monolog. Priča, jer zna da je ova neće ni slušati a neće se ni sećati.

Ne mogu više ovako… Sama sam. Oću da nađem dečka. A kako da ga nađem i gde? Sve kreteni i pijane budale. Teško je danas naći normalnu i dobru osobu. Osobu od poverenja, na koju možeš da računaš. Možda bi pristala i na neke ustupke, smanjila bi svoje kriterijume… Bar da je polunormalna osoba. Neću alkoholičara… To nikako. Tu ne pravim ustupak. Ali da je zaposlen to obavezno, jer neću ni lenjivca, džabalebaroša. Već dve godine sam sama… Oću muškarca. Muškarca-muškarca! Neću pizdu. Muka mi više od polu muškaraca… Sve šonje i nesposobnjakovići. Zaboravili da budu muški. Da budu džentlmeni. Mislim da su muškarci danas postali veće sponzoruše od žena. Sve slabići… Pičkice, bre! Razmaženo to sve. Zadnji nije radio, kaže hladno mu. Bem ti muško! A šta da imaš ženu i dete i da treba da ih izdržavaš? Šta onda? I tad bi ti bilo ladno? Ma idi bre… Danas sve poremećeno… “

Priča li, priča ova trezna sama sa sobom, misli pijana je ne sluša. A pijana je pažljivo sluša i konta po svojoj pijanoj glavi:

Jebem ti život, izađeš u provod a ona se samo žali. Praviću se da je ne slušam. Ja ću bre, da joj nađem dečka. Sad će ona da vidi. Ček, kakve ona beše voli? Da, ona voli debele. Da vidimo… Onaj tamo je sa devojkom… Ona dvojica su sigurno par, vidim kako se dodiruju kolenima ispod stola. I ako nisu par, biće. Žene… Ženeee… Nju ne zanimaju žene, idemo dalje. Aha! Vidi onu trojicu. Oni su taman. Majku mu svi su debeli. Saću vidim, koji je najdeblji… Hm… Rekla bih da je to onaj u sredini.”

Pijana ustaje i kreće negde, trezna prestaje sa svojom pričom i gleda je poluotvorenih usta, šta će sad da uradi. Pijana kreće ka stolu one trojice, hvata onog iz sredine i kaže.

Polazi, za mnom!”

Dovodi ga do njihovog stola.

Sedi tu!”

Ovaj je zbunjeno gleda, seda i gleda u ovu treznu. Šapuće joj:

Rekla mi da ovde sednem.”

Pijana sva srećna, razglamila se: “Eto ti dečka! Ja sam ti ga našla. I neću više da te čujem da kukaš! Muvajte se sad. Razmenjujte informacije i brojeve telefona!” Sva ponosna na sebe, seda. Dečko je stidljivo pogleda i reče:

Ja sam oženjen!”

kafana-zoja-zivot

Advertisements

5 thoughts on “Kafana

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s