Ogledalo

Najviše od svega je voleo da se gleda u ogledalo. To mu je bio i hobi, i strast, i zadovoljstvo. Voleo je da se divi sebi. Dan bi započinjao užurbanim ulaskom u kupatilo i naravno pogled na ogledalo. Gledao bi se i menjao mimiku lica. Nasmejao bi se a zatim namrgodio. Napravio facu kao tužni klaun a zatim bi bio ljut na tamo nekoga… U toj svojoj igri bi proveo par minuta. Zatim bi uzeo četkicu za zube, užurbano naneo pastu i brzo se vratio ogledalu. Zube bi obrađivao najmanje tri minuta, naravno ne skidajući pogled sa ogledala. Na brzinu bi oprao četkicu a zatim bi počeo da pere lice. Lice je prao Kozjim sapunom za osetljivu kožu. Imao je neki ekcem na licu i to ga je strašno uznemirilo. Već par dana koristi neku kremicu od organski uzgajanog nevena i još nekih biljkica. Uzeo je tubu naneo na svoje prste i nežno je utrljao na svoje lice. Dok je utrljavao kremu, radio je i masažu lica. Masažu je inače radio svakog jutra, po par minuta. Rezultati su odlični, ekcem je skoro nestao. Zadovoljno se nasmešio svom liku u ogledalu. Krenuo je da izađe iz kupatila ali kao da se setio nečega, okrenuo se i bacio još par pogleda na svoj lik u ogledalu. Pogledao se spreda, zatim levi i desni profil. Uzeo je jedno manje ogledalo, koje je baš zbog toga i našlo svoje mesto u kupatilu i pogledao svoju frizuru od pozadi. Par nestašnih dlaka je štrčalo, užurbano je uzeo gel i popravio to. Još jednom se pogledao, bio je zadovoljan sa onim što vidi i nasmejan je izašao iz kupatila. Ušao je u spavaću sobu i zadovoljno na velikom ogledalu pogledao celu svoju figuru. Bio je baš zgodan, divio se sebi. Napravio par okreta sa rukama iznad glave, pogledao zatim svoje mišiće na rukama i nogama. Ponosno dotakao svoje maljave grudi i pljesnuo ih par put. Prezadovoljan svojim fizičkim izgledom, jedva se odvojio od ogledala, da bi otvorio ormar i video šta danas da navuče na svoje atletski građeno telo. Odlučio se za teget uzanu majicu, ona je savršeno isticala njegova ramena, mišićave grudi i ravan stomak. Bio je spreman za izlazak iz kuće, još jednom je ušao u kupatilo, pogledao svoje lice u ogledalu, samozadovoljno se osmehnuo i nonšalantno prošao prstima kroz kosu. Dok je izlazio iz stana, okrenuo se i bacio pogled na svoju kompletnu figuru. Bog lepote, pomislio je dok je za sobom zatvarao vrata i užurbano išao ka liftu. U liftu ima divno ogledalo a svetlost sijalice tako lepo pada, da ističe svu lepotu njegovog lica. Na ulaznim vratima zgrade ima zatamnjeno staklo, tu će još jednom baciti pogled na celog sebe. Nikada mu nije dosta gledanja sebe.

Napokon je otišao, pomislila je ona. Sada mogu slobodno da uđem u kupatilo a da mi on ne ulazi svaki čas da bi se ogledao i divio sebi. Bila je nervozna, mučili su je hemoroidi. Skoro su kupili neke kremice, prirodne, iz iste kolekcije, njemu za ekcem a njoj za hemoroide. On je prezadovoljan, ona baš i ne primećuje neke promene. Otvara svoj ormarić i uzima kremu, baš da vidi sastav. Seda na WC šolju i počinje da čita… Upsss… Ovo je njegova krema, što bi značilo da je on na lice mazao njenu kremu za hemoroide. Počela je slatko da se smeje. Ne sme mu to reći, odlepiće a od stresa će mu ponovo izaći ekcem. A to bi značilo stalno zauzeto kupatilo. Ipak sve je u našoj glavi, pa i moć izlečenja. Na kraju, bitan je i rezultat, a ovo je delovalo. Samo će zameniti kreme i nikako mu ne sme to reći, pomislila je dok se smejala glasno.

ogledalo-zoja-prica-zivot

2 thoughts on “Ogledalo

  1. „pretpostavljala sammm… kad je neko toliko obuzet sobom i sopstvenim izgledom, nešto moraš da ispustiš (previdiš)… neizostavno ali ne toliko kao tvoj umilni odraz u bilo kojem ogledalu; misliš da neće nikad… saznati?!

    Свиђа ми се

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s