U novoj godini

Novogodišnji praznicu su nam uvek donosili nadu u bolje sutra, bolju godinu od svih prethodnih. Mislim da je većina izgubila tu nadu. Mislim da većina nas više ne veruje u bolje sutra koje nam obećavaju neki… Šta nam ostaje? Ostaje nam da verujemo u sebe i neke drage ljude oko sebe. Ostaje nam da mi nekome učinimo novu godinu boljom i srećnijom a neko će nama. Pokušajte da sami svoj život učinite boljim. Koliko-tolikom boljim. Ne ostavljajte svoje snove nikako po strani. Najlepši poklon koji vi možete nekome dati je spakovan u vašem srcu, to je vaša ljubav! Delite ljubav, radost, osmehe… I vratiće se i vama sve to!

U novoj godini vam svima želim mnogo više hrabrosti! Bilo bi lepo da svi naučimo da cenimo čoveka. Pravog čoveka, koji govori šta misli, koji radi ono što je rekao. Čoveka koji ima dušu i srce spremno za ljubav. Želim svima da čuju, razumeju i poštuju. Želim svima da ne cene ljude po religiji, boji kože, seksualnoj ili političkoj orjentaciji. Želim svima da budu ljudi i da neguju ljudskost! I naučimo svi da mislimo svojom glavom. Ne donosite mišljenja o nekome na osnovu izgleda, predrasuda ili rekla-kazala. Prvo pogledajte čoveku u oči. Zatim pomislite, kakav li teret taj čovek nosi… Poslušajte uvek svoja osećanja i svoju intuiciju. Pokušajte da nekoga i razumete, umesto da mu sudite… Mi ne smemo biti ničije sudije. Na kraju sve loše što vi kažete o nekome ili uradite nekome, mnogo ste više rekli o sebi. Zato ostavite zlobu, primitivizam i licemerje u staroj godini. U novu uđite kao novi ljudi. Bolji ljudi!

Ne treba nam puno da živimo mirno i srećno! Samo da naučimo da živimo u harmoniji sami sa sobom i sa drugima. Da naučimo da cenimo ono što imamo. Da uživamo u svakom trenutku sreće. Najlepši poklon koji možemo da učinomo sebi i onima oko sebe je da budemo srećni i da tu sreću delimo svima! Od svega ja vam najviše želim puno ljubavi,zdravlja i sreće u novoj godini!

nova-godina-p1

2 thoughts on “U novoj godini

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s