Baba, najbolja domaćica u selu

U našem selu bila jedna baba. Volela je sve da vidi i sve da zna. Išla tako od kapije do kapije i gledala šta se gde dešava. Kada bi je neko pozvao unutra, ona bi odgovorila:

Nemam ja vremena da ulazim po tuđim kućama, ja sam najbolja domaćica u selu!”

Ona je bila baba, našeg prijatelja. Često smo sedeli kod njega. Jednom zgodom, sedelo nas dosta kod njih za stolom, pa i moja devojka, i ja. Naravno i baba je bila tu. Ispružio ja noge ispod stola i mazim ovu moju. Mazim je ja a ona ništa, ne reaguje, ni da me pogleda. Kad se baba okrenu prema meni i reče:

Slušaj sinko, prestani više, skinu mi čarape a ja sam najbolja domaćica u selu!”

Svi se dadoše u smeh a ja da propadnem u zemlju. I nastavi baba:

I da znaš, vidla sam te ja. Svaki dan mi zapišavaš banderu, zato mi nestaje struja. To više ne može tako, jer ja sam najbolja domaćica u selu!”

Prijatelj je pokušavao sve da otera babu iz sobe kad smo mi tu ali ništa nije palilo. Jednom je pustio pornić, baba vrisnu i stavi ruku preko očiju a razmakla prste, gleda i kaže nam:

I juuuuuuuu… Decoooo… Ne gledam vam ja to! Puuuuuuu… Uuuuuu… Uuuuu… U usta ga stavi! Proguta gaaaaaaaaaa… Fuj! Fuj! Jel ovo drogiranooo…? I juuu… Kolka joj pizda! Joooooooooooooj! Šta sve neće na ovu televiziju da stave. Ajooooooooooooj! Pu jebem ti mater! Vid joj sisurina! Puj, bre, puj! Uuu… Al se natrćila! Ovo ludo i drogirano! Fuj! Vidi kaka je! Ajoj! Aaaaaa… Joj! Joooooooj! Vidi u guzicu, pa u usta! Pa ko to meće na televizor? A jooj! Puuuuuu..! Fuj! Vid je? Fuj! Deco, ne gledam vam ja ovo! Ja sam najbolja domaćica u selu!”

I odgleda baba, ceo pornić.

Jednom se mi dogovorimo da svi uđemo i zapevamo “Dobro veče bakice…”. I uradimo to:

Dobro veče bakice, poslala nas mama, da te pitamo, kako si, da ne budeš sama. Kako ti je reuma, boli li te glava? Mi smo došli tebi da ne budeš sama!”

Baba nas pogleda i reče:

A vi ste svi poludeli, idem ja. Ja sam najbolja domaćica u selu!”

I ode baba. Nije je oterao pornić, ništa nije palilo ali dečija pesma je otera. Od tada smo svaki put kada bi ona ušla, zapevali tu pesmicu a baba bi brže bolje rekla:

Idem ja, imam posla, ja sam najbolja domaćica u selu!”

Našli smo joj napokon caku!

Advertisements

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s