Gledam svoja posla

Čitajte sada svi šta će vam napisati ova žena koja veruje u ljude, dobrotu i ljubav.

Jebalo vas “gledam svoja posla”. To je nešto najsebičnije što postoji a i najkukavnije. To “gledanje svog posla” vas je sve sjebalo, i kao narod nas uništilo. Da su svi malo više gledali i “tuđa posla”, da su malo više mislili na ljude i svet oko sebe sve bi bilo bolje, i za sve bi bilo bolje. Kukavičluk i sebičluk… Briga samo za svoj lični interes, i za svoju guzicu nas je dovela do dna kao narod. To, “gledanje svog posla” vas je ostavilo bez prijatelja, bračnih partnera, dece… Da ste imali muda da se pokrenete i pustite svoj glas, da se borite za dobro sve bi bilo drugačije. Svi vi samo žmurite pred nepravdom, igrate žmurke sa životom. A glavni vođa vam je jebeni strah, proklete kukavice. I da, to jebeno”gledanje svog posla” je samo vaš jebeni izgovor, za vaš kukavičluk, nesposobnost, sebičluk!

Prvo da volite sebe, voleli bi ste i svet oko sebe i ne biste gledali samo sebe. Da želite dobro sebi, želeli bi ste dobro i svima oko sebe. Da poštujete sebe, poštovali bi ste svako živo biće, malo dete, staru osobu, ženu, muškarca, mače, kuče, bubu, travku, cvet, drvo… Poštovali bi ste i voleli sve oko sebe, ljude, prirodu, nebo, zemlju, sunce, vazduh… Vi ste zombirane ovce koje su naučene da sede, kukaju i mrze sve oko seb! Nemojte mi reći da to nije tako… Nemojte mi reći da sam surova, gruba i prosta… Nemojte svaljivati krivicu na mene koja pokušavam da vas osvestim i probudim…
Samo kad pomislim šta se sve radi oko nas, kako su svi bahati i bezosećajni. Priroda se uništava, reke, šume, brda doline su postale velike deponije ljudskog smeća. Zemlja se truje, vazduh se truje, GMO, vakcine, veliki brat, mali ljudi… Sela opustela, ognjišta ugašena… Gradovi menjaju svoja lica, uništava se ono što je trajalo vekovima, brišu se tragovi prošlosti, zaboravlja se… Ljudi namrgođeni, nesrećni, zombirani, bez osmeha, bez lepe reči… Političari nameću poreze i dažbine, narod ćuti… Deca se sterilišu ili oduzimaju roditeljima, većina opet ćuti… Truju vas nevažnim informacijama, nameću staralete i kriminalce kao merilo vrednosti i kvaliteta. U prevozu se ne ustaje starijima, deci, trudnicama… Na ulici se ne primećuju ljudi, u kući se ne primećuju ukućani… Izgubljeno sve a pre svega svi ste izgubili sebe i dobrotu u sebi… Moralne, kulturne, nacinalne vrednosti izgubljene, nestale a sve sakriveno ispod maski manipulativnih i lažnih obećanja sve nafilovano sranjima, koja vi jedete ćutke i bez reči.
Ne želite da čuju istinu, lakše je kriviti druge za svoj sebičluk i kukavičluk. Očekujete razumevanje, tapšanje po ramenu… Očekujte da neko drugi rešava i vodi vaše živote a vi guzicom da ne mrdnete. Očekujete dok sedite i kukate, glumite jadne žrtve… Muka mi je više od toga… Izgubili ste osećaje za druge ljude… Nema empatije, solidarnosti, podrške za druge, samo to očekujete za sebe. E pa nemože to tako! Ne može! Jebeno, ne može!
Pružanje šansi i prilika kukavicama da shvate šta je važno u životu… Dajete prioritet sranjima i problemi, umesto da živite, volite, da budete srećni sa onim što imate… Sedite, ladite muda i kukate a sve što ste izgovorili u toj kuknjavi ste i poželeli i to vam se ostvarilo. Mučenici, paćenici i žrtve, u stvari svi oko vas su postali vaše žrtve, uvukli ste ih u svoje klupko, u svoj sebični samosažaljevajući život.
Akcija i reakcija, promena, pokret, dela… Jebena dela.. Postavite cilj i idete ka cilju. Postavite cilj ali ne sebičan, ne postojite samo vi… Postavite cilj koji je dobar, koji donosi dobro svima na vašem putu… Mislite na druge ljude, na prirodu, životinje, majčicu zemlju. menjajte se, jebeno se menjajte… Probudite se… Pokrenite se…
Šta treba da se desi da se probudite? Šta treba jebeno da se desi? Da nestanemo sa lica zemlje, da uništimo svaku šansu za bolje sutra našoj deci?
Psujem, a? Nego šta nego da psujem… Neću da vam više titram muda i ćutim dok vi ladite jajca i kukate. Neću da budem ničija žrtva, neće niko da mi krade mene, jel jasno bre? Neće niko da mi sjebava ovaj jedan život što imam. Neće niko da uništava budućnost mog deteta i sve ostale dece, sebični uspavani kukavni ljudi… Zato prestanite da gledate svoja posla i počnite da mislite na budućnost i onih što se još nisu rodili.

Napisala u besu Zorica Zoja Mladenović

4 реаговања на “Gledam svoja posla”

  1. Slažem se. Ali najgore je to što ćemo ovaj tekst pročitati i ujedno ga i shvatiti samo mi koji smo već takvi. Baksuz je baksuz. Takav se rodi i možeš mu pričati non stop, neće se promeniti.

    Свиђа се 1 person

    1. Istina… Mada, bar jedna osoba koja nije takva da procita i shvati, to je uspeh 🙂

      Свиђа се 1 person

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: