Luda žena o ženama i nasilju

‘Ma, ti nisi normalna! Ma, ti si luda žena!’ To sam najčešće čula od onih koji su pokušali da budu agresivni, od onih koji su pokušali da manipulišu mojom inteligencijom. To sam čula i od onih koji bi pokušali bezobrazno da me ponize i izokrenu stvari u svoju korist a ja to nisam dopustila. To sam slušala i od onih koji su me vređali i rugali se mojim željama i potrebama. To sam slušala od samoživih kukavnih sebičnjaka, koji bi pokušali da gaze moje žensko dostojanstvo a ja se nisam dala.

Da, ja sam luda žena!
Čitam mnogi pišu o ženama žrtvama nasilja, o nasilnicima… Kod nas je sve pogrešno postavljeno, kompletan sistem je loš. Prvo, vlast je nasilna, kao i većina njihovih sledbenika. Većinom su to agresivni ženomrsci. Većinom su to osobe koje ne poštuju žene. Većinim su to sirovine koje tako olako gaze žensko dostojanstvo. Većinom su to osobe koje su umislile da su oni iznad žena, jer su tako naučeni i zadojeni. Većinom… Treba li još da nabrajam? Treba li da kažem da su ovakvi čak i oni koji su u društvu i pred drugima slatkorečivi i ‘poštuju’ žene a u kući verbalno i fizički zlostavljaju žene? Treba li da kažem da smo mi i dalje primitivna sredina u kojoj se mnogi ponašaju kao da su tek izašli iz pećine? Treba li da kažem koliko su svi licemerni i dvolični? Treba li da kažem koliko je sve pogrešno, počev od kompletnog sistema i vrha države? Treba li…?
I još ću dodati ovo… Mnoge žene ne vole i ne poštuju sebe, mnoge žene nisu naučile svoje ćerke da vole i poštuju sebe. Mnoge žene ne vole i ne poštuju druge žene. I naravno da ima dobrih muškaraca, kao i loših žena(očekujem da će neko reći nisu ni svi muškarci loši, kao što nisu ni sve žene dobre), no ovde nije reč o tome. U kompletu smo primitivno i licemerno društvo… Jer ćutimo, jer se pravimo da ne vidimo, jer se to nama ne dešava.
Toliko od lude žene.. Žene koja je luda jer pokazuje svoje emocije, jer priča i staje na put onome što joj smeta i što je ugrožava. Od lude žene koja se ne predaje i ne prodaje. Od žene koja se smeje, raduje, vrišti, plače, pokazuje bes i ljutnju ali ne pristaje na zlostavljanje bilo koje vrste. Pozdrav od žene koja mora da kaže šta misli, koja nije licemerna, koja nema dvostruke aršine i koja je zbog toga mnogo puta nazvana ludom.

Da, ja sam luda žena!

Једно реаговање на “Luda žena o ženama i nasilju”

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: