PLAVI KAMEN -odlomak

Kralj Neša:

“Zver zla je jaka brate, jača od svih zveri na zemlji. I svako zlo, rađa novo zlo… I svako zlo se sve više izliva I postaje nepodnošljivije… ”

Varnava:

“Kao jedan od vas… Kao jedan koji vas voli više od svoje duše, kažem vam morate razumeti, ne nasedajte… Ne poredite se sa njima koji gomilaju greh na greh… Neka naša svetlost ostane iza nas I na njima. Najteže je brate  onima koji su mudri I koji imaju svoj pogled na svet.  Svako do nas je duhovni hram savršen, I svaki čovek će ići putem svojih dela ako bude dobar, njegova pravednost ide ispred njega, ako je zao njegovo zlo ga čeka. Ako se ljudima zovemo, ne smemo pasti na grehe I dati princu zla moć. Mnogi se ljudima zovu ali malo je ljudi… Malo je izabranih.”

Kralj Neša:

“Mnogo greha brate… Veliko stado jaganjaca glupih što ne misle… Ovce što same idu na klanje…  Greške koje se prave I utiču na budućnost. Krv koja prska svuda I ostavlja tragove bola u sećanjima.

Varnava:

“Tako je… Zato smo mi srećni jer znamo prošlost, koja nas je učinila mudrima u sadašnjosti, I imamo razumevanje za budućnost. Naša pravednost je put svetlosti I tama nas nemože privući a ni odvući. Naša nada I vera mora biti jaka I čvrsta kao ovaj kamen oko nas. I svako od nas je kamen dragocen. I čuvajte čast svoju, I čuvajte u sebi ljubav  za sve oko vas. Čuvajte svoju dušu, ne činite zlo protiv sebe. Budite pravedni , ne gubite sebe I svoj  obraz zbog profita. Čuvajte dušu dece u sebi, sačuvajte čoveka  u sebi… Niko nije  ničiji gospodar… Nema gospodara , ni zemlje, ni neba,  ni zveri, ni ptice, ni ribe u moru… Naš hram je telo naše  a nasleđe srce u nama. Živeti sa verom u obećanje I datu reč… Širiti svetlost oko sebe.”

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: