Kako…

Kako pretočiti sve one osećaje iz duše u reči? Kako preneti sve boli i tuge na belu podlogu, kad u glavi je haos od misli i slika? Kako nositi preveliko srce, koje umire lagano? Gde ostaviti sve one želje i snove? Kome uputiti poglede koji traže odgovor?
Prošetaću danas sve one želje što su čekale bolje sutra. Dok gledam kroz prozor u novi dan, ja crtam svoj put, prstom. Podižem ruku do krajnjih granica, da dohvatim sve ono što želim. Srce je izgrebano od reči, na staklu samo nežni tragovi mojih prstiju. Stojim sa osmehom i radoznalošću deteta, posmatram mrak koji polako nestaje pred novim jutrom. I iznova, i iznova svojim prstima ostavljam tragove na zamagljenom prozorskom oknu. Iz duše nečujno izlazi krik, umotan u pesmu. Zamišljam sve ono što je propušteno a moglo je biti. Zamišljam svoje oči kako se smeju. Povlačim polako svoje prste ka svom licu i brišem sve tragove što su mi bol naneli. Pokušavam sve što nisam smela i mogla… Pokušavam sve da naslikam u svom oku. Uzimam sve ono što ne može da se kupi, uzimam sve ono što se samo iz duše daje i čuvam u sebi. Sve ovo nije moja odluka, to je samo moja potreba. Moja potreba da prenesem svojim dodirima, svoje misli. Da prenesem sve ono što me guši i boli. Da prenesem sve ono što me raduje i sve svoje strahove… Da prenesem vama svoje osećaje iz srca a vi ih onda bacite, ako ih ne razumete. Dok pišem, ja sam manje sama… Manje sam usamljena… Sve je manje pogrešno, i manje sam različita… Pričam vam svoje priče… Priče koje traju i priče koje su došle do svog kraja. I sve to nije bitno… Bitno je ono što želimo, i ono gde idemo. Bitno je ono gde nas srce nosi. Ništa ne nestaje, sve u nama ostaje…
Svi smo mi rođeni iz duše… Svi možemo da poklonimo osmeh… Možemo da širimo ljubav kao miris opojnog parfema. I svi možemo samo jednim pogledom da damo nekome mir. Pravi osećaji i ljubav se daju bez reči… Samo prstima, nežnim dodirom, pogledom i željom. Budite iskreni prvo prema sebi i pogledajte duboko u sebe. Pročitajte sebe, bez straha a onda prstima po staklu nacrtajte svoj put, ispružite ruke do krajnjih granica i dohvatite sve svoje snove i želje.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: