PLAVI KAMEN -odlomak

– Danas je teško biti i muškarac i žena.

– Da, pogubili smo se svi… Izgubili sebe i svoje suštine.

– Muškarci žele da imaju kontrolu, oni su naučeni da se plaše ženske snage. Oni ne žele da se predaju ženi jer misle da će tada izgubiti svoj identitet i da neće biti muškarci.

– Da… I onda se žene ne mogu izraziti, tj. izražavaju se na pogrešan način. Jer žena i njena moć intuicije ne mogu doći do izražaja bez podrške muškarca.

– Žene tada kreću sa manipulacijom, emotivnim izlivima, čak i nasiljem… Muškarci isto jer osećaju strah i nemoć, i oni pribegavaju manipulaciji i svemu ostalom čemu su naučeni i, naravno, nasiljem… Postali su agresivni zbog nemoći.

– Da, oni su naučeni „tradicionalnim“ ulogama. Naučeni su da budu bezosećajni, da kontrolu drže u svojim rukama, da ne pokazuju emocije…

– A u svima nama postoji i muški i ženski aspekt. Naš ženski deo je intuitivan deo, mudrost i dubina… Muški deo je da mislimo, govorimo, delamo… I nije bitno da li smo muškarac ili žena. Ženski aspekt prima kreativnu energiju Univerzuma, Boga, a muški je izražava u svetu putem akcije.

– Priroda ženskog su mudrost, ljubav i vizija koju izražavamo kroz želje, dok je priroda muškog aspekta da akcijom obezbedi uslugu ženskoj prirodi, da to vođstvo ženske energije sledi bez straha.

– I te dve energije treba da žive u harmoniji…

– A svi mi smo zaboravili kako da te dve energije u nama žive u harmoniji i deluju zajednički… A samo tada, delujući zajednički, mi možemo dobiti prave rezultate…

– Fantastične rezultate. Samo jedinstvo daje kreativne fantastične rezultate. Žensko u nama kaže: osećam nešto, a muško odgovara: čujem šta osećaš, šta želiš da uradim?

– Ova moderna vremena su nas naučila da koristimo mušku energiju da bismo potisnuli i držali pod kontrolom žensku energiju… Umesto da smo je podržali i izrazili.

– Ali kada je muška energija takva, ni ženska onda ne može da se izrazi na pravi način. U stvari, izražava se pogrešno. Jedno bez drugog ne mogu da funkcionišu na pravi način.

– Muškarci potiskujući taj ženski aspekt, postaju surovi, obuzdavaju se, osećaju izgubljeno i usamljeno…

– Žene su postale nemoćne jer ne mogu da izraze svoju žensku snagu, kriju svoju moć iz straha da bi ih muškarci odbacili… A one koje se usude da je pokažu, obično su neshvaćene i osuđene…

– Sve je poremećeno… Dobili smo žene koje sebe izražavaju na manipulativan način jer u sebi imaju primitivan muški princip koji ih kontroliše i potiskuje njihovu pravu prirodu. I dobili smo muškarce koji su iskompleksirani i očajnički žele da budu saslušani i poslušani. Histerija na obe strane.

– I takve žene nalaze partnere koji se prema njima ponašaju nasilno, a takvi muškarci privlače žene koje imaju nisko mišljenje o sebi ili se izražavaju kroz manipulaciju, prave slatke male i nemoćne devojčice, ili zavodnice, ili nepoštene žene. Da, histerija na obe strane. Oni se međusobno ne poštuju.

– Poštovanje! To je to. Kada bismo naučili da funkcionišemo harmonično, da uskladimo i žensko i muško u sebi, kada bismo se otvorili ka svojim prirodama… Kada bi muškarac poklonio poverenje svojoj ženskoj prirodi, našao bi negu, podršku i povezanost koja mu nedostaje, a žena bi u njegovom životu postala jača, direktnija, sigurnija… jer svima treba i podrška i saznanje da su potrebni onom drugom. Jedni bez drugih ne možemo. Malo sam se spetljala, ali ono što sam htela da kažem je to da nam treba uzajamno poštovanje, podrška… I ljubav kao pokretač svega.

– Samo kada svi prihvatimo da u sebi imamo i jednu i drugu energiju, da smo u stvari isti, možemo biti srećni i možemo sa uspehom funkcionisati i živeti… I dati ljubav.

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: