Шта ми можемо? Ми можемо све!

Некада давно владала је племенска демократија и сви су имали право одлучивања! Политичара тада није било! Кажу да је то тако било у примитивним друштвима а ја са не бих никако сложила са „ауторитетима“ који тако тврде… Ми данас смо примитивно друштво! Ми смо данас РОБОВИ а демократија је тамо где су људи СЛОБОДНИ! Тако да се не могу сложити да је некада било примитивно друштво!

Модерна времена… Вишепартијски систем, уништавање традиције, породице, социјална неједнакост, манипулација, укидање слобода и још много тога лошег, зарад партијских интереса и личних интереса, зарад контроле и профита!

Како смо дошли до тога да су људи постали роба и робови?

Сви људи су једнаки а владе су ту да спроводе правду, права и раде у интересу грађана и земље! Тако би требало бити, зар не? Закон је стародревни обичај који се руководи истином, правдом, моралом и чашћу, и обавезујући је за све! Закон је и нешто што је ограничавало политичаре у вршењу политичке власти и спречавало злоупотребу те власти!

Како смо дошли до тога да нестану част, поштење, правда и морал? Како смо дошли до тога да политичари мењају законе како њима одговора? Како смо дошли до тога да наши запосленици, који би требало да раде у нашем интересу злоупотребљавају свој положај и закон!?

Власт је морала бити ЗАКОНОДАВНА ,ИЗВРШНА, и СУДСКА, свака независна једна од друге. Власт никако није смела бити у истим рукама!

Како смо дошли до тога да све ове власти буду у истим рукама, СЕКТАШКИМ рукама?

Време је да се вратимо „ПРИМИТИВНОЈ“ демократији, слажете ли се са мном?!

Народ је извор свега! Народ је основ свега! Моћ је у народу!

Шта би значила та „примитивна“ демократија или непосредна демократија? Ја ћу сада покушати да вам објасни јер сви ми сада морамо да учимо, али пре свега да променимо своју свест да нам ПОЛИТИЧАРИ НИСУ ПОТРЕБНИ!!

Непосредна демократија је интегрална примена идеје демократије као непосредне владавине народа. Она постоји кад се припадници једне заједнице окупљају на јавном месту или на једном простору и одлучују о јавним пословима. То данас више није утопија јер живимо у времену техничког и технолошког развоја! Ми живимо у информационој ери, и свима је интернет доступан, тако да се захваљујући савременој технологији сви грађани могу сабрати!! Народна иницијатива и народни референдум, то је то, без политичара! Народна скупштина и министарства са школованим и часним људима!

Постоје сада ту још неке варијације:

-Народ може бирати свог представника који ће одлучивати уместо њега и дати му, императивни или слободни мандат што претпоставља одговорност према бирачима и могућност опозива изабраног представника.

-Опозив мандата.

-Кратко трајање мандата и сл…

Затим, постоји више облика непосредног одлучивања народа а то су:

-НАРОДНА ИНИЦИЈАТИВА где се грађани слободно изјашњавају и због тога их нико не може позвати на одговорност! ( остатак ако вас занима прочитајте у закону о НАРОДНОЈ ИНИЦИЈАТИВИ)

-РЕФЕРЕНДУМ где се грађани опет тајно или јавно изјашњавају да ли су за или против неког закона!

– НАРОДНИ ВЕТО, начин да грађани укину одређени закон.

-ПЛЕБИСЦИТ, одлука коју је донео НАРОД!

Предали сте своју моћ политичким паразитима и секташима, који нас уништавају! Данас смо СВИ ми робови новог светског поретка, зато ја предлажем да се вратимо „ПРИМИТИВНОЈ“ демократији!

На вама је да се ослободите утицаја паразита и свега што су вам они наметнули, као и идеје о њиховој неопходности у нашим животима! За почетак промените своју свест, почните да мислите својом главом и схватите да је све у нашим рукама!

Рођени смо да живимо СЛОБОДНО!

Ми можемо све! Ми морамо учинити све да би повратили нашу слободу! Моћ је у нама!

Ништа није утопија!

Једно реаговање на “Шта ми можемо? Ми можемо све!”

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: