Šta nam to rade

Nema hlada do hlada ispod krošnje drveta!

Imam noćne more i ne spavam noćima jer sanjam šta nam ovi rade. Ljudi oni prave pustinju od Srbije. Po glavi mi se vrti slika Trga Republike, skloniše fontanu, zelenilo, nigde ni jednog drveta, ostade samo beton.

Trg Republike nekad, fotografije preuzete sa interneta.

Trg republike sada

Kalemegdan uništiše, 27 Marta osakatiše drveće, Ušće posekoše, Zvezdarska šuma nestade, Košutnjak… Dok hodate ulicama više nema nigde drvoreda, po parkovima mrtvo drveće, tuga… Nestaju šume…

Terazije nekada…

Moj otac je još EX YU vozio mašinu za presađivanje drveća sa sve korenom, tako da znam da ni jedno drvo nije moralo biti posečeno, a seku i ne prestaju.

Beograd je nekada bio najzelenija prestonica i umesto da se ponosimo time i nastavimo u tom smeru, mi postadosmo najbetonskiji.

Zeleni Beograd nekada, a pogledajte sada, ni trava više nije zelena!

Kako ćemo disatii šta ćemo disati, razmišlja li iko o tome?

Kemtrejls sa kojim nas svakodnevno posipaju iz vazduha nas uništava sve, kompletnu prirodu. Ne nije ovo nikakva teorija zavere kako vole da se izgovaraju i kriju ono što nam rade, ovo je naša stvarnost.

Pogledajte oko sebe, pogledajte koliko mrtvog-crnog drveća, bez lišća, cveta… Pogledajte sve manje zelenila i trave, nestaje živi svet, ubijaju sve. Reke se guraju u cevi, iništava se kompletan eko sistem. Menjaju nam klimu, prave pustinju od divne zemlje Srbije a većina ćuti i prihvata sve. Pomisli li iko šta ostavljamo budućim generacijama? Ah, da ne pomišlja se jer je cilj da nas ovde više i ne bude, priprema se teren za neke druge koji nisu navikli na zelenilo, kojima odgovara pustinjska klima. Tuga… Kod mene ni jedan Bagrem nije procvetao, na drveću još uvek stoji lišće od prošle godine. Drveće je dobilo neku crnu boju, mrtvo je, ubili su ga… Svako drvo su naša pluća, mislite li o tome? Duša me boli. Ne mogu da ćutim i da budem ravnodušna a vi?

Kalemegdan sada

Sve fotografije preuzete sa interneta

Оставите одговор

Молимо вас да се пријавите користећи један од следећих начина да бисте објавили свој коментар:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: