Слободна воља

„Људи су изгубили слободну вољу. Ја пуштам своје мисли да лете. Све креће од нас, од наших мисли… Све је идеја коју смо ми покренули у себи, све око нас, па и слободна воља. Слободну вољу има само неко ко је остварен, ко је свој. Онај ко је свој, он је свој, слободан и он јесте. Онај ко је свој, он слободно пушта све из себе, мисли, вољу, енергију, све… Он пушта све из себе, он се испољава, он је слободан да делује, он јесте. Он има слободну вољу. Данас људи углавном немају слободну вољу, заборавили су да мисле, заборавили су да су рођени са слободом у Душама својим, да су слободни за сва дела своја. Све је у нама и нико не сме и не може имати власт над нашом вољом. Слобода је стање духа и нико нам је не може дати или одузети. Ја пуштам своје мисли да лете и радим оно што је моја воља, и што ми моја Душа и савест налажу.“

Одломак из моје књиге Плави камен

И заиста већина људи нема слободну вољу. И заиста већина људи је престала да мисли својом главом… Данас већина људи мора да има неког вођу, некога кога ће да следи, некога ко му даје упуство како да мисли и шта да ради… Као да смо постали секташко друштво… И ако неко мисли другачије он је прокужен, он је осуђен, он је несхваћен и он је не прихваћен! Човек слободне воље који мисли својом главом не припада никоме, јер са њим нико не може да манипулише, и зато је не прихваћен, и зато је у проблему! Друштво у ком се морате определити, кога ће те следити и ко ће вам бити идол, вођа, ко ће мислити уместо вас, одлучивати уместо вас, правити изборе уместо вас… Тужно је што већина живи у илузији слободне воље а прати упуства за живот и мишљење! И тужно је што нико није свестан да је упао у то клупко лицемерја… И тужно је што свако од њих мисли да је баш то где он припада оно право и осуђује све друге…. И жалосно је што нико од њих не признаје да осуђује друге, и да мисли да је баш он и његов избор најбољи.

На жалост све се свело на то да су људи подељени на послушнике, гледајући на крају крајева само своје личне интересе, и интересе групе којој припадају! Заборавило се на општи интерес рода и земље. Заборавило се на част, праведност, доброту, љубав… Радост и добро само за припаднике одређене секте…. Тужна је та несвесност људи….


Грозно је када имате слободну вољу јер сте усамљени и само мали број људи вас разуме а то су такође они који имају слободну вољу и мисле својом главом! Не припадањем некој групи ви сте осуђени на осуду! Лицемерног ли друштва и људи, иако нико од њих то не признаје!


Ја сам ето донела одлуку да останем своја и часна, да идем за истином у коју верујем па и на своју штету! Није лако живети тако јер сте подвргнути сталној осуди оних који припадају неком стаду!

Постави коментар