Veliki brat ili moć naroda?

Imamo one nesvesne i skroz poslušne, njima je lako manipulisati! Stado koje ne misli, i koje radi sve što im se kaže, ne žele da iskoče, da se zamere, plaše se svega…
Imamo i one druge polusvesne, koji vide da nešto nije u redu, puštaju svoj glas ali i dalje slušaju tuđe reči, potreban im je vođa, nekako vole autoritete… I njih mogu kontrolisati kada im se kaže ono što žele da čuju, kada dobiju ono što im je potrebno…
I imamo one treće… Neposlušne skroz! Oni koji su svoji skroz, koji milse svojom glavom… Oni koje niko ne može da kontroliše… E ti si jebeno nepodobni u ovom robovskom sistemu! Te neposlušne ni ovi polusvesni ne mogu da shvate jer ne kapiraju širinu, dubinu i visinu njihove prozorljivosti, njihove jurodivosti, njihove potrebe za slobodom i istinom a kako će tek oni prvi…????

Svi bi morali da u sebi osete tu potrebu za pravom slobodom i istinom, da probude svoju svest i spoje svoje srce i um… Svi bi ili bar većina trebali da se osveste i izađu iz te zemlje zombilend da bi nešto istinski promenili! Izaći iz tog kulta ličnosti, iz svoje zone komfora i sigurnosti… Izaći iz tog stanja poslušnosti, iz tog naučenog stanja prihvatanja, ćutanja, trpljenja… Izaći iz straha i biti istinski slobodan sam sa sobom i svojim umom!

Tek kada sami sebe promenimo moći će mo da menjamo i svet!

Sve životinje su jednake ali neke su životinje su jednakije od drugih.

Džordž Orvel

Prodrli su u vaš duh, vašu svest i nastanili se tu… Stalnim obmanama, u šareni celofan upakovanim obećanjima i konstantnim lažima sebi su obezbedili plodno tle i publiku širokog auditorijuma, koja će ih verno pratiti i baš u njima videti spas. Decenijama pričaju iste priče, daju ista lažna obećanja, igraju iste predstave a mase im i dalje veruju… Ukrali su vam živote i slobodu, jer ste prodali i predali samo tako veru za večeru!

Narod i vođe! Stado i čobanin! Čuvari logora i logoraši!

Obdareni veštinom govornika, manipulatori i demagozi, pod izgovorom za „vaše dobro“ su u stvari beksrupolozni tirani koji vas kontrolišu i vode u totalitarizam, gde je ljudskost nestala a najmračniji porivi i želje isplivali na vrh, gde se nemoral i blud veličaju, gde se bahatost nagrađuje…

Svetla budućnost, neostvaren san, obećavaju a sebe pravdaju dok nas plaše i kontrolišu nas tim strahom od nepoznatog, od poznatog… Veličaju sebe dok nas izrabljuju i iscrpljuju… Njihova dela su junačka, fantastična, značajna i niko ne sumnja u njihove reči jer su naučeni da ne misle, da prihvate, da su vođe te koje misle i rade za naše dobro… Moć pojedinca koji zna kako manipulisati sa masom koja nema svoj stav, svoje mišljenje, koja nema kritički sud i ne zna da sama donosi zaključke… Moć pojedinca koji zna kako kontrolisati mase koje slepo traže korak koji će pratiti, korak koji ih vodi u provaliju!

 Vera u bolje sutra, lepši život i svet kao lepše mesto za život glavni je pokretač naših života ali to nećemo dobiti ako ne ustanemo i ne izborimo se za to svi zajedno za sve nas! Živimo u totalitarizmu i idemo ka tome da naši životi budu kontrolisani 24 h, gde nećemo imati privatnost, pravo na izbor, gde postajemo vlasništvo države i gde će oni odlučivati i o našem životu, i o našoj smrti!

Želite li to sebi, želite li to svojoj deci?

Misliti svojom glavom i postati neposlušan… Pružiti otpor, odbaciti strah… Probuditi se i ustati! Svi za sve bez straha jer nemamo šta da izgubimo, inače se budimo u životinjskoj farmi!

Veliki brat ili moć naroda? Svako od nas probuđenih, svako svestan je opasnost za njih… Svako ko je neposlušan i koga ne mogu kontrolisati je pretnja njihovom poretku i opstanku! Probudi se rode! Ustani rode… Svi za sve!

Постави коментар